Kajak in Albufeira

  Kajak in Albufeira


  Ga je op vakantie naar Albufeira en ga je twee weken op het strand liggen, dan ontdek je niet echt hoe mooi de kustlijn van deze Portugese badplaats is. Wil je die wel ontdekken? Kies dan voor kajak of boottocht in Albufeira. Vanaf het water zie je pas echt hoe fraai de kustlijn is. Bovendien ontdek je zo bijzondere grotten, ontdek je het leven in de zee en heb je kans dat je zelfs verborgen strandjes gaat ontdekken. Heerlijk dus, met de kajak in Albufeira de zee op. Hier op Albufeira.nl lees je alles over de kajak in Albufeira. Waar moet je op letten, wat is inclusief en voor wie is dit een minder geschikt uitje?

  Wanner je besluit om te gaan kajakken in Albufeira, dan boek je (vaak) inclusief:

  • Uitrusting: bord, peddel en een reddingsvest
  • Gekwalificeerde instructeur
  • Veiligheidsboot
  • Foto’s van een onvergetelijke ervaring
  • Een goede verzekering

  Een aantal zaken moet je als je kiest voor kajak in Albufeira zelf organiseren. Je moet dan denken aan:

  • Vervoer van jouw hotel naar de jachthaven
  • Eten en drinken voor onderweg
  • Waterdichte tassen en telefoonhoesjes
  • Je bent zelf aansprakelijk voor verloren en beschadigde bezittingen

  Ook kinderen kunnen aan de slag met een kajak in Albufeira

  Wil je met de kajak de zee op in Albufeira? Dan kun je terecht bij tal van verschillende watersportbedrijven en verhuurders langs de kust. Waar je rekening mee moet houden is dat het een activiteit is die niet voor iedereen geschikt is. Kinderen kunnen zeker wel mee, mits ze maar tenminste vijf jaar oud zijn. Veruit de meeste aanbieders bieden stabiele en zeer comfortabele kajaks en ook kano’s die zeer veilig zijn. Zorg er wel voor dat je de reddingsvesten altijd goed bevestigd. De reisleider/instructeur zal je daar zeker bij helpen.

  Perfect uitje voor beginnende en gevorderde kajakkers

  Ervaring is niet nodig om met de kajak de zee van Albufeira op te gaan. Als beginner krijg je voor je het water op gaat altijd een korte instructie. Bovendien gaat er bij de meeste aanbieders een zeer ervaren instructeur mee. Ben je beginner, doe het dan in het begin vooral rustig aan. Neem geen risico’s en je zult ervaren dat je vrij snel handig bent in de kajak of de kano.  Beginnen in een rustig gebied is ook aan te raden als je beginner bent.

  Ontdek de fraaie kustlijn en verborgen stranden vanuit de kajak

  Vanuit een kajak of een kano ontdek je van alles. Je ziet de fraaie kustlijn en geniet van de schilderachtige uitzichten vanaf het water. Je gaat langs kliffen en grotten. Je ontdekt lagunes en riviermondingen en vaak mag je onderweg de kajak of kano verlaten voor een verfrissende duik. Doorgaans vaar je in een kleine groep met ongeveer tien andere deelnemers op zee. Hoe lang een tocht duurt? Dat bepaal je zelf. Je kunt een uurtje de zee op (ideaal als je wat jongere kinderen hebt), je kunt echter ook enkele uren de zee op. Het is dus maar net wat je zelf wenst.

  Reserveer; dit voorkomt teleurstellingen!

  Wil je met een kajak in Albufeira het water op? Reserveer dan altijd op tijd, zeker als je in het hoogseizoen in Albufeira bent. Kajakken is een populaire bezigheid namelijk en om teleurstellingen te voorkomen is online reserveren gewoon handig. Volg op het water altijd de instructies van de instructeur op en houd afstand van de drukte. Verder is het altijd belangrijk om de natuur onderweg te respecteren. Laat de dieren hun ding doen en tast de natuur niet aan. Neem een klein afvalzakje mee voor het afval en dump dit niet in zee!

   

   

   

  5/5 - (3 stemmen)