Weer en klimaat

Het weer in Albufeira

Het weer in Portugal, Algarve, Albufeira

Het weer in Portugal is ’s winters en ’s zomers zeer aangenaam. In het zuiden van het land is het namelijk het hele jaar droog en zonnig. In de zomermaanden schijnt de zon ongeveer 10 tot 12 uur per dag en klimmen de temperaturen op tot zo’n 30° (minmaal 18° in juli en augustus).

Hoe is het weer in Albufeira?

Voor veel mensen is het weer in Albufeira een belangrijke reden om hun vakantie hier door te brengen. En dat is goed te begrijpen. Als je wilt genieten van heerlijke warme dagen op het strand, is Albufeira de perfecte plek. De Algarve heeft een mediterraan klimaat. Dat betekent dat de zomers er droog en heet zijn en dat het er ook in de winter zacht is. In augustus is de hoogste gemiddelde temperatuur zo’n 27˚C, in januari is dat ongeveer 15˚C. Gemiddeld is het in de zomer rond de 25˚C in Albufeira. Deze hippe badplaats is dan ook de ideale bestemming voor een echte zonvakantie. Op Albufeira.nl vertellen wij je alles over deze geweldige stad en helpen we jou je droomvakantie te vinden.

Wanneer kun je het beste op vakantie gaan naar Albufeira?

Als je volop wilt genieten van het weer in Albufeira, kun je het beste tussen de maanden mei en oktober op vakantie gaan. De zon schijnt dan volop en er valt nauwelijks regen. En als het al een keertje regent, is de bui weer snel voorbij. Zo kun je elke dag lekker naar buiten om te genieten van de stad, de stranden en het bruisende uitgaansleven. Pak je zwemkleding maar vast in! Natuurlijk kun je ook in de winter een weekje zon pakken in Portugal. Dan moet je er wel rekening mee houden dat er in de koudere maanden regelmatig neerslag valt.

Zomervakantie in Albufeira

Heerlijk zonnebaden op het strand met een cocktail binnen handbereik of slenteren door de smalle oude straatjes van de stad? In Albufeira kan het allemaal. Daarnaast kun je ook de leukste activiteiten en excursies boeken om je zomervakantie compleet te maken. Het weer in Albufeira is uitermate geschikt om lange dagen buiten te zijn. Met 12 zonuren per dag en maar 1 millimeter neerslag per maand is dit de perfecte place to be in de zomermaanden. Overdag is het niet snel te heet door het frisse windje dat van zee komt. Toch even afkoelen? Duik dan in de zee, waar de watertemperatuur circa 20˚C is. In de avond koelt het af naar zo’n 15 tot 18˚C. De ideale temperatuur om te gaan stappen in de oude stad of uit je dak te gaan op de Strip.

Het weer in Albufeira tijdens de wintermaanden

Als de winter dichterbij komt, verandert het weer in Albufeira. De temperatuur gaat omlaag. Toch wordt het er nooit echt koud. In januari, de koudste maand, ligt de temperatuur nog tussen de 12 en 15˚C. In de wintermaanden valt er wel meer neerslag en kunnen de nachten redelijk fris zijn. Wat dikkere kleding is dan ook geen overbodige luxe. Het najaar is een geweldige periode om op vakantie naar Albufeira te gaan. Het is er dan minder toeristisch vergeleken met de zomermaanden. Toch kun je nog een echte zonvakantie verwachten, want de zon schijnt 7 uren per dag en het is buiten zo’n 19˚C. Bovendien kun je de hele winter in zee zwemmen. De watertemperatuur blijft ook in de wintermaanden hoog.

Het weer in Albufeira en omgeving

Aan de kust van Portugal is er al gauw een verkoelende zeewind. Dat kan op de echte hete dagen erg prettig zijn. Het weer in Albufeira verschilt met het weer op het platteland. Ga je naar het binnenland van de Algarve, bijvoorbeeld tijdens een excursie, ligt de temperatuur hoger dan aan zee. Landinwaarts is ook minder wind, waardoor het nog warmer aanvoelt. In Albufeira en omgeving is van alles te beleven. Geniet van de uitgestrekte stranden, de ruige rotsformaties en de vele gezellige terrasjes. Scheur over het water op een jetski of boek een boottocht om dolfijnen te spotten. En vergeet vooral het bruisende uitgaansleven niet. Albufeira garandeert je een vakantie vol zon, zee en party.

Klimaat aan de Algarve

Portugal is gelegen in een mediterraan!

Gemiddelde weersverwachting

April Mei Juni Juli Augustus
Min. Temp. 11° 13° 16° 18° 18°
Max. Temp. 19° 21° 25° 28° 28°

Weersverwachting
Albufeira

Weeronline.nl – Meer weer in Albufeiraweeronline.nl Altijd jouw weer