Restaurants in Albufeira – uit eten in Portugal

Restaurants in Albufeira – uit eten in Portugal

Restaurants in Albufeira; uit eten in Portugal

Albufeira heeft een groot aantal restaurants met een grote variëteit aan keukens. Uit eten gaan in Albufeira moet heerlijk zijn maar kan door het aanbod soms ook een uitdaging zijn. Op deze pagina verzamelen wij restaurants waar wij een goede ervaring mee hebben. Wij hebben ons daarbij gericht op betaalbare restaurants in Albufeira waar ze prima gerechten serveren (van uiteraard diverse keukens) en waar het goed vertoeven is. Tips zijn natuurlijk altijd welkom! Neem daarvoor contact met ons op.

De lokale Portugese keuken

De Portugese keuken verschilt per gebied. De keuken van de restaurants typeert zich in het algemeen als ‘eenvoudig en eerlijk’ maar met opvallende ingrediënten zoals kaneel, kruidnagel, koriander en pepers in het eten.

In Portugal worden veel soorten fruit, groente en olijven verbouwd en ook het vlees komt vaak van eigen bodem. Omdat Portugal aan de Atlantische Oceaankust ligt, vind je altijd wel in alle gangen van de Portugese restaurants een viskeuze terug om te eten met natuurlijk ook bacalhau, dit is gezouten kabeljouw.

In de Algarve, de provincie waar Albufeira in ligt, kan je veel vis eten waaronder tonijn en sardines. Als je meer het binnenland van de Algarve intrekt om daar te eten vind je stoofpotten van geiten-, lams- of varkensvlees bereid in lokale wijn op de menukaarten van de restaurants.

Enkele typische gerechten uit de Portugese keuken van het zuiden:

Sopa alentejana, een broodsoep met knoflook, koriander, olijfolie en een gepocheerd ei
Gezouten en gerookt vlees zoals chouriço (worst) en Presunto (gerookte ham)
Atum de cebolada, een moot verse tonijn uit de Algarve, met uien en tomatensaus
Sardinhas assadas, op houtskool gegrilde sardines
Porco à alentejana, een cataplana gerecht met varkensvlees en ‘clams’
Coelho em vinho, konijn bereid in wijn en bekend in heel Portugal
Cabrito assado, een aan één stuk geroosterd geitje, ingesmeerd met kruiden