Stranden van Albufeira

stranden albufeira

De prachtige stranden van Albufeira, Algarve, Portugal

Albufeira telt meer dan twintig prachtige stranden. Oneindig lange zandstranden, maar ook kleine en beschermende baaitjes. Ze hebben in ieder geval gemeen dat ze om de kristalhelder blauwe Atlantische Oceaan liggen. Een betere plek om je roes uit te slapen of gewoon lekker te genieten kun je niet treffen.

Voornamelijk de grote stranden zijn voorzien van alle gemakken en wensen. Hier kun je de reddingszwemmers in hun rode zwembroeken en bikini’s verwachten, maar ook bars, restaurants, ligbedden, parasols, et cetera.

Praia Da Oura (Nieuw-Albufeira)

Praia da Oura is, zonder twijfel, het meest toeristische strand van allemaal te noemen. Het is een prachtig strand dat wordt omgeven door een levendig centrum. Het ligt namelijk aan het begin van de strip van het nieuwe gedeelte van Albufeira. Het bestaat uit drie verschillende stranden die worden afgescheiden door zandsteen rotsformaties. Op het strand zijn strandbedjes en parasols te huur.

praia da oura

Praia des Pescadores (Oud-Albufeira)

Praia des Pescadores wordt ook wel Fisherman’s Beach genoemd. Pescadores trekt veel families aan aangezien er niet veel golven zijn, het een mooi wit zandstrand heeft en direct aan het grote plein van Albufeira grenst. Aan de boulevard en het strand bevinden zich verschillende snackbars, strandtentjes en ook faciliteiten als toiletten en douches zijn aanwezig. Op het strand zijn strandbedjes en parasols te huur.

Praia Do Peneco / Praia do Tunel  (Oud-Albufeira)

Praia do Peneco ligt ten wensen t.o.v. Praia de Pescadores. Peneco grenst ook aan de oude stad, maar is alleen via een mooie tunnel bereikbaar. Op het strand zelf zijn vele barretjes en eetgelegenheden voor een hapje en een drankje. Ook op dit strand zijn strandwachten aanwezig en worden ligbedden en parasols verhuurd. Douches en toiletten zijn ook aanwezig op dit strand.

5/5 - (1 stemmen)