Dolfijnen kijken in Albufeira


  Mocht je besluiten op vakantie te gaan naar Albufeira, dan moet je gewoon de zee op. Want niets is leuker dan dolfijnen kijken in Albufeira. Ontdek de dolfijnen in hun natuurlijke omgeving en wordt bijgepraat door een zeer ervaren gids  en zeebioloog. Dolfijnen kijken in Albufeira is voor jong en oud echt een onvergetelijke ervaring. Lees hier op Albufeira.nl echt alles over dolfijnen kijken in Albufeira, net als bijvoorbeeld over een jeep safari en over de waterparken die je er vindt.

  Wat houd dolfijnen kijken in Albufeira precies in?

  • Het gaat om een cruise vanuit Albufeira (lengte: 18 kilometer)
  • Ontdek behalve dolfijnen meteen ook de zeegrotten van de Algarve
  • Je gaat met een kleine boot, geschikt voor de kleine grotten
  • Zie dolfijnen en krijg uitleg van een zeer ervaren gids
  • Ontdek meteen ook de schilderachtige kust van de Algarve
  • Neem onderweg een verfrissende duik in de zee

  Hier moet je op letten bij dolfijnen kijken in Albufeira

  Heerlijk dus, dolfijnen kijken in Albufeira. Er zijn bij het boeken van een cruise een aantal zaken waar je echt even op moet letten en die je echt moet weten.  Dolfijnen kijken in Albufeira kan vanaf verschillende punten langs de kust. Bij de jachthaven kun je aan boord gaan, nadat je bij voorkeur eerst een online een ticket hebt besteld. Dolfijnen spotten in Albufeira betekent dat je twee soorten dolfijnen gaat zien. Je ziet de gewone dolfijn en ontmoet meteen ook de gestreepte dolfijn. Ondertussen zul je zeker ook andere vissen en zeezoogdieren zien en ontdek je het ware zeeleven van Albufeira.

  Dolfijnen spotten in Albufeira is voor alle leeftijden geschikt

  Leeftijdsbeperkingen? Die zijn er niet. Uiteraard wordt er nadrukkelijk rekening gehouden met de factor veiligheid. Zo ga je met de beste boten en met zeer ervaren gidsen op pad. Reddingsvesten zijn in vrijwel alle gevallen verplicht. Ben je in Albufeira, dan kun je dolfijnen bekijken tijdens met name de warmere maanden, grofweg van mei tot en met september. Dan zijn de condities erg gunstig. Houd er wel rekening mee dat een cruise gemiddeld tussen de twee en drie uur duurt. Zeker als je kinderen hebt, moet jij je afvragen of de kinderen dit gezien hun leeftijd vol kunnen houden.

  Belangrijke informatie bij dolfijnen kijken in Albufeira

  • Reserveer altijd van tevoren. Dit voorkomt de kans op teleurstellingen, zeker in het drukke seizoen.
  • Tijdens de cruise wordt de leefomgeving van de dolfijn altijd gerespecteerd
  • Zorg dat comfortabele kleding draagt, dat je zonnebrandcrème bij je hebt en ook een camera moet je niet vergeten
  • Mocht een trip geannuleerd worden, dan krijg je vrijwel altijd een alternatieve datum aangeboden

  Waarom zijn dolfijnen bijzondere zoogdieren?

  Dolfijnen zijn zeer intelligent en staan bekend om sociale interacties. Hun gedrag is wel complex. Ze leren bijzonder snel. Dolfijnen leven vooral in sociale groepen, ook wel pods genoemd. Ze zijn speels, fluiten en klikken. De zeezoogdieren kunnen het altijd goed vinden met mensen. Er kan al snel een sociale band tussen mens en dier ontstaan. Dolfijnen worden daarnaast vaak gezien als symbolen van vrijheid, vriendschap en bescherming. Bovendien zijn ze bijzonder elegant en altijd een lust voor het oog.

  Albufeira heeft gewoon heel erg veel te bieden. Het is vooral zon, zee en strand wat veel mensen naar Portugal lokt. Vergeet de dolfijnen echter niet Nergens anders is de kans zo groot dat je dolfijnen kunt spotten. En pas als je dolfijnen gezien hebt in Albufeira, kun je zeggen dat sprake is geweest van een geslaagde vakantie.

   

   

  5/5 - (10 stemmen)