Dolfijnen kijken

  dolfijnen kijken

  Dolfijnen kijken tijdens een boottocht in Albufeira!

  Er worden vanuit de jachthaven van Albufeira diverse cruises georganiseerd. Het is niet voor niks een zeer populaire boottocht, want op deze cruise van Dream Wave Algarve krijg je de mogelijkheid om dolfijnen van dichtbij te zien!

  Ongeveer twee uur lang kun je genieten van het prachtige uitzicht, ontdek je fantastische grotten, zie je mooie rotsformaties en op de terugweg word je meegenomen op een zoektocht naar de dolfijnen! De boot gooit regelmatig zijn anker uit zodat je een verfrissende duik kunt nemen in de helderblauwe zee.

  Details

  Boat: “RIB” boot van 9 meter lang
  Capaciteit: 12 passagiers per boot
  Crew: Gecertificeerde crew
  Motor: Volvo Penta 310hp diesel

  Boeken!

  Dream Wave Algarve biedt deze cruise aan.  Het is overigens niet gezegd dat je kunt boeken en op dezelfde dag de tocht ook daadwerkelijk kunt maken. Plan deze cruise dus en boek op tijd! Je kunt direct boeken via de site van Dream Wave Algarve!

  book_button

  Weetjes over Dolfijnen

  • Een dolfijn heeft meestal een lengte van zo’n 3 meter.
  • Het gewicht ligt meestal tussen de 250 en 300 kilo.
  • Dolfijnen zijn grijs aan de bovenkant en voelen aan als een rubber laars. De onderkant is wit en voelt zachter aan omdat daar het meeste vet aanwezig is.
  • Dolfijnen eten gemiddeld 8 kilo vis, per flipper, per dag.
  • Een dolfijn ademt door het gat aan de bovenkant van zijn hoofd. Regelmatig zie je hier water uit spuiten. Dit is niet voor de show, maar heeft te maken met zijn ademhaling en het temperatuur verschil tussen zijn adem en de lucht.
  • De dolfijn maakt een bepaald geluid, genaamd sonar. Door weerkaatsing en vervolgens het opvangen van zijn eigen geluid, weet een dolfijn wat voor voorwerpen er zich bevinden in zijn buurt. De sonar reikt tot zo’n 100 meter.

  dream wave algarve

   

   

  albu