Lissabon

  Lissabon, Portugal

  Lissabon, de hoofdstad van Portugal! Vanaf Albufeira zijn er diverse excursies te boeken waarbij je de wereldstad bij dag, of juist bij nacht, kunt verkennen. Je kunt er ook op eigen houtje naar toe. Met zowel de trein als de bus ben je er in ongeveer drie uur. Bovendien liggen de meest toeristische plaatsen op loopafstand van elkaar en voor een ieder die snel moe wordt; de taxi’s rijden voor zeer voordelige prijzen en met de trams en bussen kun je overal komen.

  Breng sowieso een bezoek aan Alfama, één van de oudste en meest authentieke wijken van Lissabon, bekijk het 940-meter lange en 65-meter hoge aquaduct dat er voor zorgde dat de stad meer dan twee eeuwen van water werd voorzien, bezoek de prachtige Basilica da Estrela, Castelo de São Jorge, het klooster Mosteiro dos Jerónimos en zo nog veel meer prachtige plekken met een adembenemende historie. Niet erg geïnteresseerd in de historie van Lissabon? Je kunt er ook erg goed shoppen!

  Activiteiten vooraf boeken!

   

  Heb je geen zin om langs al deze plekken te lopen? Lissabon heeft de oplossing! Je kunt lokaal een zogenoemde GoCar huren en de boel in een gele driewieler verkennen. Klinkt het niet stoer genoeg? Het is een cabrio met GPS-systeem!

  Het is aan te raden je trip naar Lissabon niet op maandag te plannen, dan zijn bijna alle bezienswaardigheden namelijk gesloten.