Informatie over Albufeira

Informatie over Albufeira

Algarve 087

Albufeira in Portugal

Albufeira is dé trekpleister van Portugal voor zon beminnende vakantiegangers. Vanzelfsprekend, want het beschikt over alle benodigde ingrediënten om er een onvergetelijke vakantie van te maken: veel zon, goudkleurige zandstranden en een uitbundig nachtleven. Je vindt de populaire bestemming in het hart van de Algarve.

Het vissersdorp Albufeira is in korte tijd uitgegroeid tot de meest toeristische bestemming van Portugal. De badplaats in de Algarve heeft dan ook een prachtig lang strand met een minstens zo prachtige kustlijn.

Bovendien heeft de zuidelijkste provincie van Portugal een sfeervol oud centrum én een bruisend nieuw gedeelte, namelijk Praia Da Oura. Hier vind je The Strip, oftewel; oneindig veel uitgaansgelegenheden in de vorm van bars, kroegen en discotheken waar je tot in de vroege uurtjes welkom bent.

Vlucht naar Albufeira

Reis naar Albufeira

Voor een vakantie naar Albufeira vlieg je in de meeste gevallen op de vluchthaven van Faro. Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 3 uur naar dit vliegveld!

 De trip vanaf de luchthaven naar je accommodatie in Albufeira duurt ongeveer 0,5 uur.

Vliegtickets naar Faro

Wil je alleen een vliegticket boeken en je accommodatie in Albufeira zelf regelen? Of ga je in een andere stad op bezoek? Het is dan aan te raden om eens naar Coredon.com te kijken. Zij bieden comfortabele vluchten aan met een goede prijs/ kwaliteit verhouding.

Coredon.com vliegtickets naar Faro >>

vakantie portugal

Het weer in Albufeira

Het weer in Portugal, Algarve, Albufeira

Het weer in Portugal is ’s winters en ’s zomers zeer aangenaam. Dit komt doordat Portugal een mediterraan klimaat heeft.

In het zuiden van het land (Albufeira, Algarve) is het het hele jaar droog en zonnig. In de zomermaanden schijnt de zon ongeveer 10 tot 12 uur per dag en klimmen de temperaturen op tot zo’n 30° (minmaal 18° in juli en augustus).

Gemiddelde weersverwachting zomer

April Mei Juni Juli Augustus
Min. Temp. 11° 13° 16° 18° 18°
Max. Temp. 19° 21° 25° 28° 28°

Weersverwachting
Albufeira

Weeronline.nl – Meer weer in Albufeiraweeronline.nl Altijd jouw weer

Vervoer / Taxi in Albufeira

Vervoer

Taxi’s zijn overal te verkrijgen in Albufeira.

Aanrader!

Ben jij op zoek naar een taxi(bus) om bijvoorbeeld naar het waterark te gaan, of het vliegveld? Dan kun je terecht bij Flexi Travel. Flexi Travel is een betrouwbare partij. Ze zijn gemakkelijk te bereiken via hun site.

flexi travel taxi albufeira
book_button

Nuttige en belangrijke informatie over Albufeira

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Portugal moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Tijdsverschil
Het is in Portugal 1 uur vroeger. Zet je horloge dus terug!

Taal
De nationale taal is het Portugees, maar als toerist kun je het prima redden met Engels of Spaans.

Uiteten
In Portugal is er ook wat eten en drinken betreft voor ieder wat wils. Zowel de vis- als vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de lokale restaurants. Voor een aangename prijs kun je een flink portie goed eten verwachten.

Geldzaken
In Portugal wordt net als in Nederland betaald met de euro. Er zijn in Albufeira voldoende banken en geldautomaten om geld te pinnen met je Nederlandse pinpas.

Het prijsniveau in Albufeira is ongeveer hetzelfde als in Nederland. Een fooi van 5% tot 10% is gangbaar, maar zijn bij veel eet- en drinkgelegenheden vaak al inbegrepen bij de rekening.

Gezondheid
Vaccinaties zijn niet nodig.

Water
In Portugal kun je het water dat uit de kraan komt beter niet als drinkwater gebruiken. Koop dus voldoende water, ook als je een dag op pad gaat is het bij de hoge temperaturen aan te raden om voldoende water te drinken.
 Voor tandenpoetsen kan het water uit de kraan geen kwaad.

Openbaar vervoer
Reizen met het openbaar vervoer is in Portugal goed te doen. Zowel de trein als bus rijdt op tijd en vrijwel elke bestemming is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Bovendien zijn de kaartjes betaalbaar.